Ordet Fanger giver inspiration til julelæsning.

Julen er hjerternes tid. Men julen er også en dejlig anledning til at finde de gode bøger frem. Til at gå på biblioteket eller i boghandlen. Vores redaktør Birgitte Rasch giver dig her lidt inspiration og hjælp til at finde julens gode bøger.

Der er bøger til at læse selv og bøger, der kan læses op.

Download hele julelisten som word dokument

En julehistorie - og så alligevel ikke

Nisserne har travlt i december. Men så slutter julen, og tro mig, den varer ikke lige til påske. Den varer til og med juleaften.

Og så? Hv..
Forfatter: Kim Fupz Aakeson
Forlag: Carlsen

God jul Cirkeline

Cirkeline og musene glæder sig til juleaften. De fælder træ i skoven, fletter julehjerter, pynter op, danser om juletræet og giver hinanden hjemmelavede gaver.
Forfatter: Hanne Hastrup
Forlag: Høst

Hyggen

En 8-årig dreng, der ved juletid bor hos sin mormor i et gammelt hus i Hellerup, møder der gårdnissen Hyggen, som fortæller ham en lang række af de gamle sagn om gårdni..
Forfatter: Lars-Henrik Olsen
Forlag: Carlsen

Iqbal Farooq og julesvineriet

At det er svært med at få has på de danske juletraditioner, må Iqbal Farooq og hans pakistanske familie sande. Men så kan man jo bare lave..
Forfatter: Manu Sareen
Forlag: Carlsen

Jul hos Peddersen

Billedbog. Midt i juletravlheden falder Peddersen og forstuver foden, og det tegner til at blive en trist jul. Katten Findus er ked af det, men Peddersen har heldigvis ..
Forfatter: Sven Nordqvist
Forlag: Carlsen

Juleønsket

En mild og munter julehistorie fra Kenneth Bøgh Andersen, som ellers er gysets mester! Men hans humor og karakteristiske fortælleglæ..
Forfatter: Kenneth Bøgh Andersen
Forlag: Høst

Kaptajn Bimses jul

Dette er fjerde selvstændige bind i Bjarne Reuters sjove, eventyrlige og hyggelige fortællinger om pigen Anna og handes venne Kaptajn Bimse..
Forfatter: Bjarne Reuter
Forlag: Gyldendal

Malles jul

Malle gør sig klar til juleaften. Hun skal købe gaver og pakke dem ind, åbne julekort og pynte op. Træk i lapperne, løft flapperne og s..
Forfatter: Lucy Cousins
Forlag: Gyldendal

Mig og bedstefar - og så Nisse Pok

Julefortælling om en dreng, som hvert år tilbringer december måned på landet hos sin bedstefar, hvor han får fortalt historier og møder drillepinden Nisse Pok.
Forfatter: Ole Lund Kirkegaard
Forlag: Gyldendal

Nissemaskinen

Peddersen kommer i et øjebliks letsind til at love Findus, at nissen kommer på besøg juleaften. Men hvordan kan Peddersen holde sit juleløfte? Han får en idÚ - og grub..
Forfatter: Sven Nordqvist
Forlag: Carlsen