Hvad vil vi?

Vores primære målsætning er klar: vi vil gøre børn og unge til bedre læsere! Gode læseevner er afgørende for individet, erhvervslivet og for hele samfundet. Uanset hvilken uddannelse og retning et ungt menneske vælger i sit liv, så er læsning helt fundamental for tilegnelse af viden.

 

Børn og unge skal (gen)finde glæden ved det skrevne bogstav

- det er et formål, der berører os alle

 

Vi vil inspirere børn og unge til at (lyst)læse. Vi vil motivere dem og give dem værktøjer. Vi vil give dem læseoplevelser og stimulere til varig læselyst. Ordet Fanger handler altså om at få børn og unge til at vælge bogen og læsningen. Og IKKE at fravælge den.

Ordet Fanger er et helt unikt projekt, der bygger på synergi og opbakningen fra en helt unik samling af essentielle interessenter. Ordet Fangers målsætninger er følgende:

  • - Motivere børn og unge tll at genfinde glæden ved læsningen gennem kampagner, inspirerende materialer og aktiviteter
  • - Inspirere og stimulere børn og unge til aktivt at vælge bogen til
  • - Inspirere forældre til at læse med deres børn
  • - Sætte fokus på børn og unges evne, vilje og lyst til at læse
  • - Sikre børnelitteraturen en langt større synlighed i samfundet
  • - Forene alle relevante interessenter i en fælles indsats
  • - Motivere kommercielle virksomheder til at tage et socialt ansvar

Vi tror på, at jo flere, der bakker op om projektet og jo flere steder, børn og unge møder spændende læsemuligheder, des større er chancerne for, at de inspireres til at finde læseglæden.

Derfor arbejder vi med initiativer, der kan inspirere børn og unge alle steder, hvor de er - eksempelvis i hjemmet, skolen, online og mange andre steder.

Vi ønsker også, at Ordet Fanger vil motivere detailhandlen til at give børnelitteraturen mere plads på hylderne og medierne til at give den  mere plads i den daglige debat. Og ad den vej give viden og inspiration til at voksne læser med deres børn.