Interview med børnebogsforfatteren Lars Daneskov

Billede

Mød Lars Daneskov - forfatteren, der ønsker at sprede gavn og glæde til både børn og voksne

 

"Jeg har altid haft lyst til at digte"

Lars Daneskov er en fantastisk underholdende forfatter. Og det hele stammer fra en trang til at digte og finde på historier.

"Dengang mine børn var små, og alle skulle tidligt op og ud af døren, fandt jeg på at lave nogle "godmorgenhistorier", som jeg digtede, og som senere blev til min første børnebog. Ungerne hørte aldrig starten af historierne, men hørte altid slutningen. Derfor vågnede de som regel med et smil, hvilket gjorde vores meget tidlige start på dagen langt mindre stressende, end den ellers ville have været" siger Lars Daneskov.

Lars Daneskov får inspiration gennem mange små daglige ting, som han skriver ned. Det kan være en sjov sætning, et skægt ord eller noget, der undrer ham.

"På et tidspunkt finder jeg alle noterne frem og prøver at finde system i dem. På den måde bliver det ligesom en sudoku. Jeg leder efter noget, der kan sættes sammen, så personerne giver mening og handlingen går op. Det kan godt tage lidt tid, men i det sekund, hvor jeg finder noget, der peger i samme retning. Dét øjeblik er det allerbedste. Så arbejder fingrene, uden at jeg tænker over det" fortsætter Lars Daneskov

Han arbejder meget ud fra en idé om, at alle skal kunne have gavn og glæde af bøgerne. Hvad enten vi taler om børn eller voksne.

"Jeg plejer at kalde mine bøger for familiebøger, fordi det er den scene, jeg ser for mig, når jeg skriver: Den voksne og barnet, der er sammen om grinene og historien, når den bliver læst højt. Derfor skal mine bøger for alt i verden være mundrette og ligge godt i munden, hvilket betyder, at jeg i hele skriveprocessen ofte læser højt for mig selv. Bøgerne er selvfølgelig først og fremmest for børn, men der skal altså også helst være lidt, som giver de voksne noget at tænke over" afslutter Lars Daneskov

 

Hos Ordet Fanger er vi vilde med Lars Daneskovs bøger, der altid giver masser af grin og eftertænksomhed.