Interview med forfatteren Lise Bidstrup

Billede

Mød Lise Bidstrup - forfatteren, der favner mange genrer.

 

"En god idé forsvinder ikke"

Der er gode idéer og mindre gode idéer. Når forfatteren Lise Bidstrup har en god idé, behøver hun ikke skrive den ned, for den forsvinder ikke. Derfor beholder hun de idéer, hun ikke kan slippe, for de mindre gode idéer forsvinder af sig selv. Det giver, i sig selv, gode historier.

"En god bog er en god idé, kombineret med en historie, der holder, inden for dens egen præmis. Det må ikke være sådan, at læseren sidder og siger: "arh, den holder ikke helt". Så udover at jeg bruger min egen intuition, har jeg en redaktør, der er helt uundværlig i den proces", fortæller Lise Bidstrup

Lise er, udover at være en særdeles flittig forfatter, også i stand til at skrive i mange forskellige genrer. Hun skriver både fantasy, realistiske romaer og bøger om livets store spørgsmål. Og når hun skriver ungdomsbøger, er hun særligt opmærksom på én ting.

"Det går ikke at være "ung med de unge" ved at forsøge at skrive i deres sprog. De vil lynhurtigt gennemskue, at det er en "gammel tante", der forsøger det trick. Jeg vil i stedet give dem noget at tænke over; hvorfor er vi her? og hvordan behandler vi hinanden? - altså nogle af livets store spørgsmål. Det betyder også, at jeg får mails fra f.eks. gymnasieelever, fordi det har sat tanker i gang hos dem".

Lise Bidstrup skriver som regel på flere bøger ad gangen og kan hoppe fra bog til bog. Lige nu har hun bl.a. to ungdomsbøger på trapperne.

"Den ene handler om at lave praks, og her er jeg inspireret fra bl.a. alt det, der uploades på f.eks. Youtube. I bogen går det god galt, fordi det går over gevind, og der sker en ulykke. Den anden handler om en gymnasielærer, der voldtager en gymnasieelev. Men hun bliver i tvivl om, hvorvidt hun har sagt tydeligt nok "nej". Så den er inspireret af hele debatten omkring "et nej er et nej"", fortæller Lise Bidstrup

 

Vi er enormt glade for og stolte af at have Lise Bidstrup med om bord hos Ordet Fanger, hvor hun både bidrager med nogle fantastiske historier, gode idéer og et helhjertet ønske om at være med til at inspirere børn og unge til at læse.

 

Du kan læse meget mere om Lise Bidstrup her

Blandt Lise Bidstrups tidligere ungdomsbøger er bl.a.:

Skærmbillede 2018-12-19 Kl . 13.47.55

Skærmbillede 2018-12-19 Kl . 13.48.07

Skærmbillede 2018-12-19 Kl . 13.48.27