Interview med Camilla Wandahl

Billede

Mød Camilla Wandahl - forfatteren, der trækker på egne erfaringer

 

"En god idé giver mig lyst til at skrive med det samme"

 

Forfatteren Camilla Wandahl er både utroligt dygtig, alsidig og produktiv. Med en udgivelsesliste på mere end 40 bøger, et radiodrama og to novellesamlinger, kommer hun vidt omkring.

En af Camilla Wandahls skønne bøger bærer titlen "Hundeklubben". Denne  er en del af en bogserie, der indtil videre tæller to bøger. I den første af bøgerne møder læseren pigen Rosa og hendes hund Tot, mens det er "Anton & Santo", der er hovedkaraktererne i bog 2.

I bøgerne om børn og hunde trækker Camilla Wandahl på sine egne erfaringer. Om dette siger hun:

"Jeg har selv en såkaldt "bomuldshund", men racen hedder egentligt Coton de Tulear. Jeg gik til hundetræning med den og fik der idéen til bogen om børn og hunde. Det var tilbage i 2013, men dengang var bogen ikke helt god nok, så jeg lod den ligge et par år. En dag tog jeg fat i den igen, da jeg var vild med idéen om en bog om børn og hunde, og denne gang faldt det hele i hak, så nu er det faktisk blevet til foreløbigt to bøger om emnet".

En anden af Camillas bøger er bogen "Til min bedste veninde i verden". Denne handler om venskab og de to veninder Andrea og Frida. Bogen er lidt speciel, da den har plads til, at læseren selv kan skrive bagerst i bogen og fx. sætte et billede af læseren og bedsteveninden på bogens forside.

"Idéen om at gøre bogen mere personlig er ikke min egen. Den kom faktisk fra forlaget og en grafiker. Jeg nyder virkeligt, når vi sammen kan skabe noget kreativt, der gør mine bøger endnu bedre", konstaterer Camilla.

I "Til min bedste veninde i verden" trækker Camilla også på egne erfaringer fra sin egen skoletid. Det er derfor en fiktiv historie, men som mange sikkert kan nikke genkendende til. Til dette uddyber hun :

"Det er vigtigt for mig at skildre klassedynamikken - især i pigegruppen. Det handler ikke bare om "tabere" eller "klassens dronning", men er langt mere komplekst. Hvad sker der fx. i en gruppe, når en pige forlader klassen, eller når en ny kommer til? Her er det fx. følelsen af ensomhed, der er brugt som inspiration".

 

Camilla Wandahl har egen hjemmeside, hvor du kan blive langt klogere på hende og også følge hendes blog, der handler om, hvordan du selv kan udleve forfatterdrømmen. Du kan finde hjemmesiden her

 

Camilla -Wandahl -9406-sh